Verkon syväkurkut kuiskivat Valve-konsolista

Half-life -pelisarjasta sekä Steam-verkkopelipalvelusta parhaiten tunnettu Valve kaavailee salassa oman pelikonsolinsa kehitystä. Mitä ihmettä?

Verkon syväkurkkujen mukaan yhtiö on johtajansa Gabe Nevellin johdolla menossa kovasti tähän suuntaan. Tavoitteena on lähteiden mukaan tehdä pelikonsoleille sama mitä Google on tehnyt älypuhelimille: tarjota alusta pelien pelaamiseen ilman nykyisiä konsolialustarajoja.

Visioissa Steam-pelipalvelu toimisi monilla eri laitealustoilla, joita sitovat yhteen vain tietyt normit. Käytännössä kyseessä olisi siis lähinnä standardoitu konsolikokemus, jossa olisi käytössä useita rautavaihtoehtoja jopa eri valmistajilta.

Valve-pomoa voi haukkua uhkarohkeaksi, ylipainoiseksi ja itsepäiseksi. Mitkään näistä väitteistä eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että yhtiön Steam-pelipalvelu on alansa kiistaton johtaja. Painoarvonsa myötä mahdollisuudet konsolimaisen alustaratkaisun toteutukseen olisivat olemassa.

 

ShoutHill-blogi

ShoutHill käsittelee elämän hyvien juttujen koko kirjon. Tekniikasta digiviihteeseen ja saliohjelmista mobiilisoftiin, blogistimme jakavat vinkkejä mielenkiinnonkohteistaan.